Skip to main content
sales@mediastorehouse.com
Tel: (678) 701-8254

Light Gallery

Available as Prints and Gift Items

Choose from 20 pictures in our Light collection for your Wall Art or Photo Gift. All professionally made for Quick Shipping.


Tunnel DP263451
Tunnel DP263451
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Atrium floor JLP01_09_920256
Atrium floor JLP01_09_920256
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Atrium JLP01_09_920152
Atrium JLP01_09_920152
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Reflections JLP01_10_47316
Reflections JLP01_10_47316
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61486
The Helicon JLP01_10_61486
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61481
The Helicon JLP01_10_61481
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61484
The Helicon JLP01_10_61484
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Mil;ton Keynes shopping centre JLP01_09_792708
Mil;ton Keynes shopping centre JLP01_09_792708
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Welding JLP01_11_32608_10
Welding JLP01_11_32608_10
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Bridge at sunset JLP01_10_29981
Bridge at sunset JLP01_10_29981
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Perronet Thompson School JLP01_10_36842
Perronet Thompson School JLP01_10_36842
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Future Home 2000 JLP01_09_810990
Future Home 2000 JLP01_09_810990
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61486 Featured Image

The Helicon JLP01_10_61486

The Helicon, South Place, Finsbury Pavement, Islington, Greater London. A view towards the ceiling from the ground floor of the glazed central atrium at the Helicon building, Finsbury Pavement, London.
The Helicon was named after the sacred mountain of the muses in Greek mythology and in reference to a bookshop called Temple of the Muses that previously occupied part of the site. Laing began work on the foundations in May 1994 and the project was complete by June 1996. The building is divided between office and retail space, the lower 3 floors are occupied by Marks and Spencer whilst the 6 above are office accommodation. Designed to maximise natural light and be energy efficient the triple glazed curtain walls are vented in summer to allow cooling through air circulation and closed in winter to provide insulation. An automated system of metal louvres within the curtain wall close and open in response to the sun to regulate temperatures inside the building. The post-tension technique of construction of the concrete frame allowed the size of the columns and depth of floor slabs to be reduced and maximise usable floor space. The building won a CONSTRUCT Award for Innovation and Best Practice in 2000. The photograph was taken on the day the completed building was handed over to the client

© Historic England Archive

Atrium JLP01_10_16995
Atrium JLP01_10_16995
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Upper gallery JLP01_08_062289
Upper gallery JLP01_08_062289
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Gladiator DP071489
Gladiator DP071489
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Rays of light DP076469
Rays of light DP076469
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Vaults AA65_00065
Vaults AA65_00065
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Factory interior JLP01_08_023335
Factory interior JLP01_08_023335
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Lighthouse DP248872
Lighthouse DP248872
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Felsted sugar silo JLP01_08_097848
Felsted sugar silo JLP01_08_097848
Full Range of Prints and Gifts in Stock