Skip to main content
sales@mediastorehouse.com
Tel: (678) 701-8254

Shiny Gallery

Available as Prints and Gift Items

Choose from 7 pictures in our Shiny collection for your Wall Art or Photo Gift. All professionally made for Quick Shipping.


The Helicon JLP01_10_61491
The Helicon JLP01_10_61491
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61486
The Helicon JLP01_10_61486
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61481
The Helicon JLP01_10_61481
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61484
The Helicon JLP01_10_61484
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Heathrow Express JLP01_11_63143_04
Heathrow Express JLP01_11_63143_04
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Heathrow Express JLP01_11_63143_02
Heathrow Express JLP01_11_63143_02
Full Range of Prints and Gifts in Stock
Green Park House JLP01_10_18311
Green Park House JLP01_10_18311
Full Range of Prints and Gifts in Stock
The Helicon JLP01_10_61486 Featured Image

The Helicon JLP01_10_61486

The Helicon, South Place, Finsbury Pavement, Islington, Greater London. A view towards the ceiling from the ground floor of the glazed central atrium at the Helicon building, Finsbury Pavement, London.
The Helicon was named after the sacred mountain of the muses in Greek mythology and in reference to a bookshop called Temple of the Muses that previously occupied part of the site. Laing began work on the foundations in May 1994 and the project was complete by June 1996. The building is divided between office and retail space, the lower 3 floors are occupied by Marks and Spencer whilst the 6 above are office accommodation. Designed to maximise natural light and be energy efficient the triple glazed curtain walls are vented in summer to allow cooling through air circulation and closed in winter to provide insulation. An automated system of metal louvres within the curtain wall close and open in response to the sun to regulate temperatures inside the building. The post-tension technique of construction of the concrete frame allowed the size of the columns and depth of floor slabs to be reduced and maximise usable floor space. The building won a CONSTRUCT Award for Innovation and Best Practice in 2000. The photograph was taken on the day the completed building was handed over to the client

© Historic England Archive